PNL nu se va opri până când pensiile speciale nu vor fi eliminate!
Plouă cu demisii și declarații din Parlamentul toxic ales în 2016! Dragi alegători, feriți-vă! Vă poate arde la buzunare!   Vrăjeala ieftină a parlamentarilor demisionari de la PSD, USR și alții care defilează zilele acestea cu demisii populiste.   Efectul perfid al acestor gesturi nu face decât să dubleze numărul de beneficiari ai pensiilor speciale […]
Plouă cu demisii și declarații din Parlamentul toxic ales în 2016! Dragi alegători, feriți-vă! Vă poate arde la buzunare!
 
Vrăjeala ieftină a parlamentarilor demisionari de la PSD, USR și alții care defilează zilele acestea cu demisii populiste.
 
Efectul perfid al acestor gesturi nu face decât să dubleze numărul de beneficiari ai pensiilor speciale de parlamentar, întrucât în locul demisionarilor vor intra supleanții lor care vor întruni o lună de mandat și vor beneficia, alături de demisionari, de pensii speciale.
Da, pensii speciale X 2!!!
 
Conform art. 49 alin. 4 din Lega nr. 96/2006, privind Statutul deputaților şi senatorilor, orice persoană care a avut calitatea de deputat sau senator va primi pensie specială, iar în cazul în care demnitatea a fost exercitată mai puțin de un mandat întreg, indemnizația va fi calculată pentru toată perioada de 4 ani.
Practic, orice parlamentar care a îndeplinit cel puțin o lună de mandat este beneficiar al pensiei speciale cuvenite unui mandat de parlamentar de 4 ani.
 
În goana după voturi, parlamentarii demisionari, recurg la orice poate să manipuleze emoția alegătorilor, dând dovadă de cinism şi ipocrizie. Să faci asemenea trucuri electorale cu două săptămâni înainte de alegeri, când tu ştii că nu vor produce niciun efect concret, înseamnă că îți desconsideri alegătorii şi le subestimezi inteligența.
 
Episodul acesta este repetitiv, modelul lor fiind Dragnea&Ciolacu în 2016. La Bistrita-Năsăud se aude? Să-l iei model pe Dragnea în 2020 și să te prezenți în fața alegătorilor să le ceri votul, înseamnă tupeu sau altceva...
 
Nici parlamentarii PMP nu se lasă mai prejos, fluturând declarații pe propria răspundere, date in fata notarilor prin care ei declară pe cuvânt de pionier că renunță la pensia specială când va fi să fie vremea, insultând încă o dată în plus intelectul alegătorului.
 
Este de ABC-ul oricăruia care deține un minim bagaj de cunoștințe juridice faptul că o declarație pe propria răspundere, fie ea și dată în fața notarului, nu produce de la sine vreun singur efect juridic prin care preacinstitul parlamentar să fie privat de dreptul la pensie. Renunțarea la drepturi nu se face prin declarații care pot fi oricând retractate.
 
Singura soluție reală, cea propusă de PNL este să impoziteze pensiile speciale, iar un astfel de act normativ a fost deja adoptat de Parlament la inițiativa PNL, în prezent fiind în analiză la Curtea Constituțională. PNL nu se va opri până când pensiile speciale nu vor fi eliminate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *